Zwitserland

vignet Zwitserland Ga je met de auto of motor naar Zwitserland? Dan heb je een vignet Zwitserland nodig om over de Zwitserse (snel)wegen te rijden. Ga goed voorbereid op vakantie en koop een tolvignet Zwitserland gemakkelijk en snel via ANWB.

Bestellen
Land
Voertuig
Periode
va € 48,95
Maak eerst je keuze compleet
€ 44,00
  • Deze prijs is exclusief € 4,95 verpakkingskosten per vignet
  • Binnen 1-2 werkdagen geleverd per post
  • Eenvoudig en veilig betalen met iDeal
Voorwaarden

Zwitserland vignet online bestellen

Ga je met de auto op vakantie naar Zwitserland, of reis je erdoorheen? Op de Zwitserse snelwegen is het verplicht om een tolvignet op de autoruit te hebben. Het rijden zonder geldig vignet kan een boete opleveren die oploopt tot 120 euro. Bespaar tijd bij de grens en koop je Zwitserland vignet online bij ANWB voor je van huis gaat!

Vignet Zwitserland – waar plakken?

Het vignet moet altijd aan de binnenkant van de voorruit worden geplakt in de auto. Plak het vignet aan de kant van de bestuurder, linksboven of linksonder. Bij een caravan kan het vignet ook links boven in het voorraam worden geplakt. Reis je met de motor door Zwitserland? Plaats het vignet goed zichtbaar op bijvoorbeeld de tank, kuip of het windscherm.

Geldigheid vignet Zwitserland

Het Zwitserse Autobahnvignet is 14 maanden geldig. De geldigheid start op 1 december van het voorafgaande jaar en eindigt op 31 januari van het daarop volgende jaar. Er bestaan geen vignetten die een dag, week of maand geldig zijn. Binnen dit jaar kun je onbeperkt over de Zwitserse snelweg rijden. Als je bijvoorbeeld in juni een vignet Zwitserland bestelt is het einde van de geldigheid 31 januari van het volgend jaar. Als je eerder een Zwitsers tolvignet op de voorruit hebt geplakt en je gaat dit jaar weer, zorg er dan voor dat je het oude tolvignet verwijderd. Naast een tolvignet Zwitserland is ook een gevarendriehoek verplicht in je auto. Klik hier voor een handig overzicht.

De levertijd is 1 - 2 werkdagen.

Vertrek je binnen 3 werkdagen?
Koop je vignet in een van onze ANWB Winkels en je hebt het meteen in je bezit. Let op! In de winkel betaal je administratiekosten.

Wij leveren alleen in Nederland.

Vragen of hulp nodig?

Heb je een vraag over je bestelling, lees dan de veelgestelde vragen of neem contact met ons op.